"Ūdenī ievadīts skābeklis noņem nogurumu, dod enerģijas lādiņu, bet galvenais – ļauj būtiski palielināt aerobo un anaerobo izturību. Ne velti ar skābekli bagātināts ūdens ir ieguvis pelnītu atzinību profesionālajā sportā.

Skābekļa trūkums (hipoksija) izraisa ATF sintēzes efektivitātes pazemināšanos un blakusprodukta – pienskābes - veidošanos. Šī skābe muskuļos samazina muskuļu kontrakciju efektivitāti un var izraisīt krampjus, spazmas un traumas. Šūnu apgāde ar ūdeni ir svarīga treniņu un sacensību laikā. Ja iespējams, ilgstoša darba laikā uzņemiet ūdeni periodiski, pēc katrām 10 – 15 minūtēm. Tas kopā būs aptuveni 1 litrs ūdens stundā, kas ir pietiekami ūdens līdzsvara uzturēšanai pie mērenas sviedru izdalīšanās. Pie lielas sviedru izdalīšanās ir ļoti grūti uzņemt pietiekamu ūdens daudzumu, lai kompensētu visu zudumu. Pārtraukuma vai atpūtas laikā neaizmirstiet izdzert pietiekami daudz ūdens ķermeņa svara atjaunošanai.

Firma WEIDER ir izstrādājusi produktu OXYGEN POWER WATER, kas ir paredzēts gan uzvaras alkstošiem atlētiem, gan ikvienam citam, kas vēlas būt patiešām vesels.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.