Atpūta pie dabas rosina ēstgribu neatkarīgi no tā, ko tu šobrīd dari: relaksējies guļamtīklā, peldies vai spēlē volejbolu. Bet ko iesākt, ja esi apņēmības pilns atbrīvoties no liekajiem kilogramiem? 

Dodoties piknikā nav obligāti jāņem līdzi trekno šašlika gaļu vai citus sātīgos produktus. Aicinām izmēģināt 5 mazkaloriju ēdienu variācijas lieliskai laika pavadīšanai pie dabas. 

Burgeri ar āboliem maizes vietā 

Šādas sviestmaizes ir veselīgas un barojošas. Pagatavošanai nepieciešami tikai trīs komponenti: āboli, bišu medus un žāvētie augļi. 

Maizi šoreiz aizstāj āboli, sviesta vietā – medus vai zemesriekstu pasta, savukārt žāvētie augļi – sieru un desu. 
Dārzeņu lavašs 

Lavaša plāksnē ietin svaigus dārzeņus pēc paša vēlmes. Tie var būt sakapāti Ķīnas kāposti, smalki sagriezts gurķis, tomāts, saldā paprika un avokado. Pēc garšas pievieno rīvēto sieru. Pikantumam pievieno mērci, kas pagatavota no bezpiedevu jogurta, sinepēm un zaļumiem. 
Sendvičs ar svaigiem gurķiem un šķiņķi 

Šādu sendviču gatavot ir ļoti vienkārši, turklāt sniedz sāta sajūtu bez pārēšanās. Tradicionālo baltmaizi aizstāj ar kliju maizi, uzsmērē ar kausēto sieru. Kā pildījumu izmanto smalki sagrieztu šķiņķi vai lasi (vēlams novārītu vai ceptu, bet ne kūpinātu) un gurķu šķēlītes. 
Veselīgais burgers 

Kā pamatu izmanto maizītes no tumšajām maizes šķirnēm. Majonēzes vietā maizi apsmērē ar kausēto sieru, pievieno svaigus vai uz grila pagatavotus dārzeņus. 
Svaigie dārzeņi ar mērci 

Vienā traukā sagriez salmiņu formā dārzeņus, kas pašam vislabāk patīk, otrā traukā pievieno mērci, var paša gatavotu. Piemēram: gardēžu majonezi un krējumu ar sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparu vai arī kā vēl viena alternatīva: krējums ar zaļumiem (oregano, baziliks, majorāns).
Šādas piknika ēdienu variācijas ir viegli pagatavojamas gan mājās, gan pie dabas. Tie apmierina apetīti nebūt ne sliktāk par gaļu, turklāt sagremojas ātrāk, neatstājot smaguma sajūtu kuņģī un nekaitē diētai.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.