Viena bez dižām piepūlēm tiek pie apetītelīgas „latino” pēcpuses, cita – rukā vaigu sviedros, taču panākt to nespēj? Visu nosaka gēni. Taču „apiet” pie labas gribas iespējams arī tos!

Mēs zinām, ka pēcpuses forma katram cilvēkam ir individuāla, tāpēc vingrinājumu izvēlē būtiski nevadīties pēc vispārnoteiktām dogmām. Vingrinājumi, kas ir piemēroti vienam tipam, otram var būt mazefektīvi.

Sēžamvietu tipi un to problemātiskās zonas

Pēcpuse ir ļoti izteikta

Kā lai problēmu atrisina? Šo miesasbūves ģenētisko īpatnību iespējams piekoriģēt tikai mazliet. Radikāli neizdosies. Dažkārt problēmu saasina šajā zonā sakoncentrējušies tauku nogulumi.

Risinājums ir kardionodarbības, taču ne „kalnā kāpšana”, bet gan uz taisnas virsmas. Nāks par labu sporta soļošana, riteņbraukšana, skriešana vai slēpošana.

Pēcpuse ir smagnēja un „nolaista”

Kā lai problēmu atrisina? Šāda forma liecina par pēcpuses, kā arī iegurņu aizmugurējās daļas novājinātajiem muskuļiem. Tieši šī iemesla dēļ pēcpuse arī liekas nokarena. Nepieciešams visu uzmanību sakoncentrēt muskuļu tonusa paaugstināšanai.

Risinājums. Vingrinājumi pildāmi ar manželēm-smagumiem. Atļauts kombinēt tos ar kardiovingrinājumiem, izmantojot pretestības efektu, piemēram, skriešanu kalnā, soļošanu vai steperi.

«Galifē» gurnos

Kā lai problēmu atrisina? Jāsaka, ka tā ir raksturīga ļoti daudzām daiļā dzimuma pārstāvēm. Būs piemēroti fiziskie vingrinājumi pēcpusei, kuros nepieciešams veikt apļveida vēzienus ar kāju. Vēl nāks par labu, ja nodarbībās iekļauj kompleksu, kurā tiek nodarbināti gurnu muskuļi. Piemēram, skrituļslidas, kikboksings un slidas.

Plakana pēcpuse

Kā lai problēmu atrisina? Ģenētika pie vainas ir arī šeit. Nepieciešams pieaudzēt muskuļu masu un pielietot vingrinājumos pretestības spēku. Šādi vēlamais rezultāts arī tiks sasniegts.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.